Monday, June 8, 2009

ESQ 165 - PICC Putrajaya

Terima kasih Karangkraf dan Alaf21 kerana memberi saya peluang menjadi keluarga ESQ165- Angkatan 34.

Hezzy Azra, Lily Suriani, Hani Fazuha dan Meen Zulaikha yang bersama saya selama 3 hari menghadiri ESQ165 Training.

(Surah As-Syam)
Demi matahari
Dan sinarnya di pagi hari
Demi bulan apabila ia mengiringi
Demi malam
Apabila ia menutupi
Demi langit beserta seluruh binaannya
Demi bumi serta yang ada di hamparannya
Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya
Allah..Subhanallah
Allah...Subhanallah

Allah mengilhamkan
Sukma kefasikan dan ketakwaan
Beruntung bagi yang mensucikannya
Merugi bagi yang mengotorinya
Allah..Subhanallah
Allah...Subhanallah

SORAKAN ESQPAGI!!!!!!!!!!!!!
Ksatria ESQ ... go go go!!
Ksatria ESQ ... fight fight fight!!
Ksatria ESQ ... win win win!!
Kstria ESQ ... 165!!
ESQ ... YES!!
MALAYSIA ...BOLEH!!!!!!!
MALAYSIA ...BOLEH!!!!!!

LAGU JALUR GEMILANG MEMECAH BENTENG 'JIWA'!
Merahmu bara semangat waja
Putihmu bersih budi pekerti
Kuning berdaulat payung negara
Biru perpaduan kami semua

Puncak dunia telah kau tawan
Lautan luas telah kau redah
Membawa semangat jiwa merdeka
Semarak jaya kami warganya

Empat belas melintang jalurnya
Semua negeri dalam Malaysia
Satu suara satu semangat
Itu sumpah warga berdaulat

Jalur gemilang… di bawah naunganMU YA ALlah
Jalur gemilang… kami semua bersatu
Perpaduan ketaatan
Amalan murni rakyat Malaysia
Jalur gemilang… megah kami terasa
Jalur gemilang… kibarkanlah wawasan
Merah putih biru kuning
Jalur semangat kami semua

Berkibarlah
Berkibarlah
Berkibarlah

Jalur gemilang

7 comments:

laila kamilia said...

awatnya cik lily kita semakin tembom ni dah jadi yong balik ka? hehehe.slmt berkursus kengkawan!

lilysuriani said...

kak eka, pagi!!! meh kita nyanyi lagu jalur gemilang.(sambil ulur tisu)

laila,
mencinya! sebab tu kat blog aku tak ada gambar hehehe
p/s: confirm x yong balik hahaha aku bagi can kat hang yong pulak.

Eka Fahara said...

laila,
Yong nak pas baton kepada kau untuk mengambil tempatnya sebagai 'Yong'. Ada berani??? hehehehehehehe

Eka Fahara said...

lily suriani,
Pagi!!!!!!! Lagu sensitif tu.
Semangat patriotik menyala-nyala!

Hezzy Azra... said...

Salam Kak Eka,

Saya dgn JUJURnya nak minta izin curi gambar! Hehe

p/s: Thanx for dropping by at D'sara Hospital the other day!

Eka Fahara said...

Hezzy,
Kak Eka dengan IKHLASnya mengizinkan hehehe
Hope AHA cepat sembuh.....

picha said...

Assalamu'alaikum...

Buat julung kalinya dibawakan ke Malaysia !

ESQ Parenting Seminar
"Better Parenting for a Better World"

Pada 10/10/10 (Ahad)
di SACC, Shah Alam
akan dibawakan khas oleh Pengasas Model ESQ, Dr.(H.C.) Ary Ginanjar Agustian..
(Penerima pelbagai anugerah dalam bidang pembangunan dan pembentukan karakter)

Harga : RM740
Promosi : RM1180 utk suami&isteri (2 org) - terhad hanya untuk pasangan sahaja
Untuk : Ibu, bapa, bakal ibu, bakal bapa, pendidik dan mereka yang berumur 18 tahun keatas dan yang ingin mengenali dan mengeluarkan potensi fitrah manusia yang luar biasa.

Apa yang akan anda dapati dari seminar ini ialah :

(i.) Fahami peranan & tanggungjawab sebenar sebagai ibubapa yang menjadi faktor utama pembentukan dan perkembangan personaliti anak.
(ii.) Ketahui bagaimana cara untuk mendorong kecemerlangan karakter & potensi diri anak yang mungkin selama ini tanpa disedari kita telah menghalang anugerah Yang Maha Esa ini pada mereka.
(iii.) Pendidikan anak tidak cukup hanya sekadar intelektual, maka singkaplah bagaimana cara untuk mencemerlangkan sumber emosi dan spiritual anak
(iv.) Penyatuan perbezaan pasangan dalam mendidik anak.

''Berikan yang terbaik buat permata hati.. Ibubapa cemerlang dambaan setiap insan''

Untuk pendaftaran dan informasi lebih lanjut tentang training ESQ, sila hubungi ESQ di talian: (03) 7728 1650 / 7725 1651,

Terima kasih.

Wassalam..

ALAF21

ALAF21