Thursday, March 31, 2011

TENGGELAM - TIMBUL - MUNCUL-MENGHILANG....


Salam,

Lama sangatkah saya menghilang? Eh! Tak adalah lama sangat... Opssssss! Ok..ok... Memang lamalah jugak(Dengan malunya) Wow! Rasa macam sekejap rupanya dah hampir setahun saya tak balik ke ke' sini'. Cepatnya masa berlalu hingga saya macam kehilangan deria mengira hitungan detik jam untuk balik ke sini! Sibuk sangatkah sampai tak sempat mencoret sepatah dua kata! Hish! Taklah sesibuk mana pun! Jadiiiiii kenapa saya tidak mengupdate blog ini? Tensionlah soalan cepu mas tu..... Entahlah! Saya tak ada jawapan untuk itu! Mungkin 'lengai' kot. Asyik 'bertagak' sehari demi sehari hingga akhirnya blog ini makin terabai.....

MUNCUL
Harap-harap angin 'lengai' saya tak akan menyerang kembali. Harap-harap saya akan selalu 'muncul' di sini barang menyampaikan n3 demi n3. Harap-harap banyak 'rasa' dan 'bunyi' akan terpapar di sini......

TIMBUL
Timbul saya tanpa sebab dan alasan. (Bukan sebab ada novel baru ya!) Manuskrip masih entah apa-apa ok! Tension bila fikir bilalah nak taip ayat TAMAT nih! Sebulan? Setahun? Aduh! Saya berdoa agar 'tugasan' itu akan selesai secepat mungkin. Dateline? Huhuhuhu tak payahlah buat dateline kot.... takut menangis tak berlagu!!!! Sebabnya dateline akan membuat saya stress dan tenggelam punca! Saya tak suka menulis dibawah tekanan! I just want to be myself......

TENGGELAM
Putaran hidup pasti ada tenggelam timbul dan atas bawahnya. Melihat kehidupan yang berlalu dan yang akan datang dengan redha dan tenang mungkin pilihan yang paling baik. Stress? Jangan! Nanti cepat tua dan jiwa kacau! Cepat atau lambat. Mahu atau tidak kita tidak akan terlepas dari cabaran kehidupan. Berdepan dengan tabah dan menyelesaikan sebijak mampu, pasti akan menambahan kredit kematangan! Hidup perlu diteruskan dan tabah selalu!

Sampai berjumpa lagi.... Take care!

2 comments:

Marzalina said...

welcome back kak eka!!
hehe...jgn malas2 tau...nanti berjangkit kat intan :p

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

ALAF21

ALAF21