Tuesday, November 18, 2008

PERTEMUAN YANG MANIS....

Sudah lama hajat ini bermukim dihati. Apalagi bila hajat itu mendapat sokongan seorang sahabat yang juga mempunyai hajat yang sama. Kami ingin bertemu muka dengan seseorang. Malangnya kesempatan untuk melaksanakannya sering tertunda kerana hambatan masa. Akhirnya kami hanya saling bersapa dan bergurau dialam maya.
Baru-baru ini saya pulang ke Penang dan punya sedikit masa terluang. Maka saya layangkan email dan kami berjanji untuk bertemu. Teman saya melonjak riang dan bersetuju sahaja dengan rancangan yang diatur.

Pagi itu saya memandu ke IG untuk menjemput DIA sebelum ke BB untuk bertemu teman saya. Kami bercadang untuk breakfast bertiga.
Dari jauh saya melihat seorang gadis berpakaian sepasang hitam sedang berdiri ditempat yang dijanjikan. Sekali pandang saya sudah cam wajah itu (Tambah manis bila jumpa in person!)Saya bunyi hon dan dia menoleh....ITULAH EBRIZA AMINUDDIN.
Inilah kali pertama kami bertemu TAPI kemesraannya macam dah kenal setahun!!!!!
Saya memandu ke BB untuk menjemput Nor. Sampai depan umah Nor saya call dia minta dia keluar(Segan nak masuk sebab nampak kereta hubbynya ada dlm. pagar). Sesaat kemudia dia muncul - ITULAH DAIRI-ALYA (bakal penulis Creative).
Bila si pemalu(Ebriza) bertemu si lemah lembut(dairi-alya) bertemu saya.. kereta saya tetap jugak bergegar!!!!!!!Tidak ada maknanya nak jaga protokol!hahahahaah
Lama jugaklah kami bersembang di restoran Kassim Mustafa Nasi kandar tu.(10am-1pm) lama tak? heheeheeh Sempat jugak menjeling tengok Datuk mukhriz yg jugak bersarapan disitu!
Kami bersembang sakan. Macam Restoran Kassim Mustafa tu kami yang punya.!!!!! hahahahahaha
Pertemuan manis itu akan sentiasa terpahat dihati. Cukup istimewa....
Banyak pengalaman yang saya kutip.
Berbukit semangat yang saya kumpul.
Semoga tahun baru yang bakal tiba membawa sinar baru buat kami..
Benarlah kata pepatah...Tidak kenal maka tak cinta!
Dimana ada usaha disitu ada kejayaan!
Biarlah menjadi padi, makin berisi makin menunduk...
Ilmu yang dikongsi akan membawa berkat! Ilmu yang diperam,lama-lama akan berkarat!
Dan..Jadilah diri sendiri kerana itu yang akan kekal abadi....


Untuk Ebriza - Saya kagum dengan kegigihannya berkarya. Prinsipnya yang selalu berfikiran positif membuat dirinya punya pesona tersendiri. Doa seorang kakak akan sentiasa mengiringi atur langkahnya...

Untuk Dairi-alya - Selamat datang ke dunia penulisan. All the best. Semoga persahabatan kita kekal selamanya.

Saya, dairi-alya(bakal penulis Creative-insyaallah Disember ni) dan Ebriza

P/S : Berbual dengan Ebriza mengingatkan saya pada seseorang....Siapa yang akan saya kembarkan dengan Ebriza?ehem.....

No comments:

ALAF21

ALAF21