Tuesday, January 20, 2009

NOVEL BARU - PENULIS UMI AZRINI

Untuk adik yang jauh di mata tapi sentiasa dekat di hati..UMI AZRINI,
Tahniah dengan kemunculan 'HORIZON CINTA'.
Semoga makin gigih menulis....
Rindu untuk mendengar celotehmu,
Rindu untuk mendengar suara manja mu,
Rindu untuk memeluk dan mengucup pipi mu,
Rindu segalanya tentang kamu!
Jaga diri baik-baik.
Jaga Wan baik-baik.
Jaga Umar baik-baik....
Peluk cium dari semua teman2 disini..muah!muah!(Sedih dah ni....)


ZARIZ seorang pelaut yang cintakan kedamaian dan ketenangan. Hidupnya yang dikelilingi lautan luas menjadikan dirinya sepi. Temannya hanyalah pukulan ombak dan desiran angin. Cuma sesekali kicauan camar laut hadir menghidupkan hari-harinya. Bibirnya jarang mengucapkan kata-kata, hanya telinganya tekun mendengar dan mata yang rajin menilik.

Berbeza dengan Zara, seorang gadis yang lincah dan pandai berkata-kata, sesuai dengan kerjaya yang menuntutnya bertemu orang ramai. Pesonanya menjadikan Zara cukup mudah didekati. Cuma ada ketika, sikapnya yang terlalu peramah menyusahkan orang lain. Zara senang dikerumuni, diminati dan gemar berada di antara kelompok manusia lain.

Takdir menemukan mereka. Zara dan Zariz bagaimanapun ibarat anjing dan kucing. Andai berjumpa, pasti bertingkah kata, berselisih pendapat. Ego yang beraja di hati menjadikan mereka tegar menyakiti satu sama lain.

Tanpa sedar, pertelingkahan demi pertelingkahan mereka mewujudkan kesebatian. Dalam diam, benci menjadi rindu, dendam menjadi sayang. Namun, mudahkah mereka melafazkan kata cinta kerana masing-masing pernah melukai?

http://umi-azrini.blogspot.comTajuk: HORIZON CINTA
Penulis: Umi Azrini
Halaman: 496
Harga: RM18.0

Borang Langganan

No comments:

ALAF21

ALAF21