Saturday, March 7, 2009

BUNGA HATI, JODOH DAN KEMBAR

BUNGA MERAH
Pagi ini mawar di laman saya mekar lagi.Cantik! Dan banyak lagi putik kuntum yang akan mengembang sehari dua lagi......
Bunga Cempaka merah juga mula mekar bunganya.....
Setiap pagi saya membelek bunga2 dilaman saya yang basah dengan titisan embun...
Sayangnya bunga2 dihati saya tak sekembang itu!!"


JODOH
Minggu lepas saya melayari blog Nia Azalea. Dia bercerita tentang maidnya MEK. Saya tersenyum malah hampir terkekeh membaca celoteh itu.Saya tahu. Memang mudah kalau ada MEK! Saya katakan pada Nia bila balik Mesia nanti bawa balik MEK sebab saya nak jodohkan dengan MOK saya! Hahahaha Nia ketawa. Sebenarnya saya pun ada satu set ROMBA!
Hah! kan dah sesuai saya kawankan mereka berdua....lagipun mereka dari suku sakat yang sama. Cuma warna baju saja yang tak serupa!!
MEK dan MOK memang pekerja terpuji. Cuci calat lantai dibersihkan dari habuk dan debu.Tak payah suruh seluruh umah disapunya.Tahap kebersihannya dijamin sempurna......
Berbaju MERAH adalah MOK saya dan berbaju PUTIH adalah MEK Nia Azalea - macam pinang di belah dua kan?? Tak sangka saya dan Nia dah berbesan! hehehehehe
Sayangnya habuk ralat dan debu luka dihati manusia tak dapat disapu oleh sejuta robot pun!


KEMBAR
Adik saya nun jauh di Berlin baru dapat toy baru! hahahaha Dah mula guna komputer Mac Apple!
WELCOME TO THE APPLE CLUB...YOU MADE THE 'SWITCH'! hehehehe Wah! Aedy dah jadi Mac Man!!
Mudahkah menggunakan Mac? Bagi saya ada perbezaannya terutama 'KATAKAN TIDAK PADA BARANGAN TIRUAN!
Mac ni mengada sikit, tak nak guna program tiruan.....
Disebabkan saya dah terbiasa menggunakan Mac maka selalulah saya kena 'kutuk' bila menggunakan laptop geng lain sebab kekok sesangat!
Di rumah... saya ada kembar 3 Apple - MAC MINI, MAC BOOK DAN MAC IBOOK.....
dan hubby dah berangan nak tambah satu lagi family Apple iaitu IPHONE bila Maxis mulakan promotionnya minggu depan!
Hujung minggu lepas sempat kami menjenguk APPLE AIR. hehehehe kalau saya dapat beli satu, raya sakan!!!
<

MAC MINI...MAC BOOK... MAC IBOOK




4 comments:

laila kamilia said...

hahhaa....toys? kak...lom dpt lagi sbb tuannya x balik lg...tapi gerenti saya kekok mcm saya guna akak punya apple tula

Hezzy Azra... said...

Salam K.Eka,
Ini yg buat keinginan saya membuak-buak nak beli ROMBA jugak ni! Hehehe...senang hidup, ye tak??

Eka Fahara said...

laila,
Apple friendly user.....confirm x dak problemnya!

Eka Fahara said...

Hezzy,
romba mmg mantop!Tiap pagi on aje....pas tu satu bilik dia sapu!Gerenti bersih!Cepat cari satu....hehehehe

ALAF21

ALAF21